CZ
EN
DE
Městský památkový okruh
Historie praní
Oskar Schindler
Domů

VÝSTAVA KDY JSTE JE VIDĚLI NAPOSLEDY?, 10.2 AŽ 19.5. 2024

15.06. 2022

Od 10. února se každý návštěvník může ve svitavském muzeu a galerii potkat s vlkem, rysem nebo kočkou divokou. To vše díky výstavě „Kdy jste je viděli naposledy?“, která si klade za cíl seznámit příchozí se vzácnými, ubývajícími, přibývajícími i nepůvodními druhy rostlin, hub a živočichů. K vidění bude také například vznešený tetřev hlušec, zajímavý drop velký, vracející se bobr evropský, známý rak říční, invazní mýval severní a krásný dudek chocholatý. Nechybí ani pověstmi opředený sýček a dříve hojný sysel.

Pro děti je navíc připravena řada her a úkolů. Díky nim zjistí, kolik různá zvířata váží, odkud pochází nepůvodní druhy a jak můžeme chránit přírodu. Ti, jež už nudí obyčejné pexeso, jistě ocení originální biologické trixeso. Velkým zážitkem pro nejmenší je průlez bobří norou. Všichni si pak mohou vyzkoušet dalekohled na naší pozorovatelně.

Výstava, na níž spolupracujeme s Východočeským muzeem v Pardubicích, potrvá do 19. května. V jejím rámci proběhne v březnu přednáška a v druhé půlce dubna terénní vycházka. Nechybí ani speciální výukové programy pro školky a základní i střední školy. Takže přírodě zdar a ve světě vzácných organismů na viděnou!


Copyright © Městské muzeum a galerie ve Svitavách 2024