CZ
EN
DE
Městský památkový okruh
Historie praní
Oskar Schindler
Domů

Přehlídka 2012

Na poradenském dni pro výtvarníky v polovině ledna, který bývá i předvýběrem na připravovanou výstavu prací výtvarníků svitavského okresu, se sešlo v městském muzeu na 40 malířů, řezbářů, kreslířů , keramiků a sochařů, aby si vyslechli názor odborníka na přinesená díla (letos jím byl kurátor sbírky a výstav Východočeské galerie v Pardubicích Vít Bouček), ale také se jen tak setkali a popovídali si mezi sebou nejen o umění. Nejvíce výtvarníků přijelo bez ohledu na nepříznivé počasí z Moravskotřevovska.

Výstavu , která má ve Svitavách více než čtyřicetiletou tradici, zahájí v neděli 5. února v 15 hodin starosta města Svitavy David Šimek a zazpívá Komorní sbor ZUŠ ve Svitavách.

Uvidíte zde nejen obrazy různých směrů, ale také dřevořezby, uměleckou keramiku, plastiky či vitráže. A na které autory přímo ze Svitav se můžete těšit? Budou to malíři Petr Bilina, Miloslav Bulva, Michal Karal, Bohumila Leinweberová, Petr Patočka, Olga Poláková, Jiří a Leona Sehnalovi, Jiřina Seková, řezbář Pavel Černý, sochařka Martina Tanušková a také autorka podmaleb na sklo Jarmila Lhotská. Samozřejmě bude vystavovat také mnoho dalších výtvarníků, známých i neznámých, z různých koutů našeho regionu. Sešlo se jich na 48.

Pro školy a školky k této výstavě opět připravujeme pracovní listy, dozvíte se mnohé o různých malířských technikách, z nichž některé se budete moci pod vedením lektorky přímo na výstavě vyzkoušet. Více informací získáte na webových stránkách muzea.

Copyright © Městské muzeum a galerie ve Svitavách 2024