CZ
EN
DE
Městský památkový okruh
Historie praní
Oskar Schindler
Domů

Pomozte nám, zvířátkům

Výstavní síně MMG, 7. - 17. října 2004

Když projíždíte Vendolím, nemůžete přehlédnout ukazatel, který vás navede do záchranné stanice "Zelené Vendolí". Tato stanice zde funguje již 15 let a je členem Národní sítě záchranných stanic volně žijících zvířat v ČR. S výstavbou prvních objektů se začalo již koncem osmdesátých let a pomoc zde nachází zraněná zvířata volně žijící v přírodě.
Společně se zakladateli této stanice - Pepou Zeleným a Danou Groszmanovou - jsme se rozhodli přiblížit Vám prostřednictvím výstavy v našich výstavních síních činnost a fungování této stanice.

V pomoci opuštěným či postiženým zvířatům se angažuje řada známých lidí. Nejen paní Kubišová a pan Srstka, které jistě vídáte v televizi, ale také řada výtvarníků. Někteří z nich se rozhodli podpořit záchrannou stanici ve Vendolí právě prostřednictvím této výstavy.

A tak součástí výstavy o vendolské záchranné stanici bude prodejní výstava výtvarných prací pražských a svitavských výtvarníků. Všechna vystavená díla - obrazy tropických krajin ak. malíře Jaroslava Kláta, které se použitím přírodních materiálů snaží ještě více přiblížit přírodě, obrazy zvířátek Dagmar a Štěpána Šimkových či ilustrace z knih Petry Nerandžičové, sochy Báry Hejnlové, a také fotografie režiséra a fotografa Mariana Poláka a skleněné objekty Blanky Šponarové ze Svitav- bylo možno přímo na výstavě zakoupit a udělat tak radost nejen sobě a svým známým, ale hlavně finančně přispět na provoz záchranné stanice ve Vendolí. Veškerý finanční výtěžek byl poukázán na konto této stanice ve prospěch zvířat, která zde žijí.

Copyright © Městské muzeum a galerie ve Svitavách 2024