Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/805.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/805.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/806.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/806.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/807.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/807.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/808.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/808.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/809.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/809.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Muzeum Svitavy - Paralelní cesty
 
CZ
EN
DE
Městský památkový okruh
Historie praní
Oskar Schindler
Domů

Paralelní cesty

1.dubna - 6. května 2007

Malíř Václav Mach-Koláčný se věnuje malbě a kresbě již přes tři desítky let. Jeho dílo je těžce zařaditelné - pohybuje se na pomezí reality a abstrakce, dotýká se renesance i moderny, ale zůstává vlastní. V obrazech jsme poznali vliv řady malířů Jana Zrzavého, Maxe Švabinského, Cyrila Boudy, Marca Chagalla, ale také současného Jindřicha Hegra, který již ve Svitavách také vystavoval.

V osmdesátých letech se zabýval fotografií to ovlivnilo jeho současnou tvorbu. Svou výtvarnou činnost rozšířil o profesionální počítačovou grafiku přetváří své vlastní obrazové a kreslené předlohy prostřednictvím nových moderních médií. Součástí výstavy byl cyklus olejomaleb Křížové cesty „Via crucis“.

Obrazy na stěnách doplnily v prostoru sochy Zdeňka Macháčka. Ten se se sochařstvím setkal díky svému otci akademickému sochaři již v mládí. Vystudoval Střední školu uměleckých řemesel v Brně a poté Vyšší odbornou školu umělecko průmyslovou v Praze. Od roku 2000 se věnuje především dřevěné plastice tématicky se v jeho dílech objevují především témata flóry a fauny v reálné i abstraktní podobě. V poslední době začíná dřevo kombinovat i s jinými materiály kamenem, vitráží, kovem.

Copyright © Městské muzeum a galerie ve Svitavách 2024