CZ
EN
DE
Městský památkový okruh
Historie praní
Oskar Schindler
Domů

Namibijské safari

3. 6. – 9. 9. 2012
Výstava Namibijské safari umožní nejen dětem podniknout cestu do 8000 km vzdálené Namibie, aniž by musely opustit hranice naší země. Vezmeme Vás na nezapomenutelný výlet, na kterém zhlédnete rozlehlé pláně s nádhernou krajinou, nespočet zvěře, neobvyklé geologické útvary, rozmanité a přátelské domorodce. Autorkou fotografií je Jana Filová a nejčastějším námětem snímků je každodenní život této exotické země. Fotografie doplnila autentickými předměty z vlastní sbírky, jakou jsou sochy, zbraně nebo předměty denní potřeby.
Vladislav Fila a Jaroslav Pekař se zabývají preparováním exotické zvěře. A tak na výstavě naleznete také více než dvacet preparovaných zvířat. Na vlastní oči možná poprvé uvidíte bílého lva, ale také zebru, či žirafu. Ta se sice celá do výstavních síní muzea nevejde, přesto na vás díky svému typickému dlouhému krku bude shlížet pěkně zvysoka. Víte, jak vypadá např. kudu či voduška? I to zjistíte při návštěvě této výstavy. Kromě fotografování založila Jana Filová také občanské sdružení OKANDULI (v překladu „žirafka“), které se snaží pomoci africkým dětem. Také na této výstavě mají návštěvníci možnost přispět na vzdělávání těchto afrických dětí.
Výstava je tradičně doplněna hernou, kde si děti mohou samy vyrobit typické africké hračky – děvčata africkou panenku, kluci luk s šípy, či africké masky. Dozvědí se zde také základní informace o Africe, nám vzdáleném exotickém světadíle.


Copyright © Městské muzeum a galerie ve Svitavách 2024