Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/306.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/306.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/308.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/308.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/309.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/309.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/305.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/305.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/307.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/307.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Muzeum Svitavy - Jiří Všetečka - Pražský chodec
 
CZ
EN
DE
Městský památkový okruh
Historie praní
Oskar Schindler
Domů

Jiří Všetečka - Pražský chodec

Výstava 1. 2. - 2. 3. 2003

Z fotografií Jiřího Všetečky je vidět jeho důvěrná znalost starobylé Prahy, jejích magických proměn a lidských osudů. Vybrané fotografie na výstavu do Svitav jsme rozdělili do čtyř skupin. První tvořila starobylá Praha s jeho obyvateli, druhá zachycovala Prahu židovskou, třetí významné dějinné události (rok 1968 a 1989) a čtvrtá jedinečnou náladu a atmosféru Prahy, hru světla a stínů v jejich zdech. Nechyběl samozřejmě ani jeho proslavený černobílý snímek Markéty Lazarové v podání tehdy ještě mladičké a neznámé Magdy Vašáryové.

Jiří Všetečka působil jako pedagog na katedře fotografie FAMU, roku 1977 byl jmenován docentem pro obor umělecké fotografie. Fotografii pojímá jako dokument doby. Spolupracuje s časopisy, Českou televizí, Československým filmem i Českou filharmonií, je autorem osmnácti knižních publikací. Několikrát samostatně vystavoval v Praze a v Paříži. Účastnil se mezinárodních výstav nás i v zahraničí - Maďarsku, Polsku, Jugoslávii, Kanadě, Brazílii, Itálii, USA. Jako režisér videoprogramů získal řadu cen na mezinárodních festivalech. Některé z nich (historie Rudolfovy štoly, Václavského náměstí a Karlova mostu) byly součástí výstavy.

Copyright © Městské muzeum a galerie ve Svitavách 2024