CZ
EN
DE
Městský památkový okruh
Historie praní
Oskar Schindler
Domů

Dva světy

VÝSTAVA DVA SVĚTY

Výstava "Dva světy", která se otevře v sobotu 21. března, bude zajímavým spojením dvou svitavských výtvarníků - fotografa Pavla Juříka a keramika Honzy Vostřela. Na výstavě se spolu setkají dvě generace, díla plošná a plastická, svět akademický i svět undergroundu.

Pavel Juřík je absolventem Ateliéru reklamní fotografie na UTB ve Zlíně, kde v současnosti dokončuje své magisterské studium. Během studia mimo jiné absolvoval studijní stáž na Nottingham Trent University v oboru výtvarné fotografie a zaznamenal dva úspěchy v prestižní soutěži Czech Press Photo v letech 2011 a 2013. Prošel si postupně žánry dokumentu, krajiny a konceptuální fotografie. Na výstavě představí stěžejní díla i projekty zcela nové.

Honza Vostřel je umělecký keramik, který tvoří tak, jak vidí věci ve své mysli, jednoduše a několika tahy sochařské špachtle. Tvoří tak, že je z jeho práce cítit kus autora, jeho uvolněnost a radost z tvorby. Jeho dílo spojuje výtvarný talent a umění vyjádřit podstatu věci společně s náročností a zdlouhavostí výrobního procesu pro něj tolik typických keramických reliéfů. Honza má v galeriích po celé ČR vystaveno přes padesát obrazů, má za sebou několik společných i samostatných výstav. Pro výstavu "Dva světy" chystá nové a dosud nevystavené práce.

 

Copyright © Městské muzeum a galerie ve Svitavách 2024