Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/339.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/339.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/342.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/342.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/341.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/341.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/340.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/340.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/middle/343.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2425 Warning: getimagesize(/srv/www/htdocs/muzeum/UserFiles/fotogalerie/small/343.jpg): failed to open stream: Operace zamtnuta in /srv/www/htdocs/muzeum/_functions.php on line 2381 Muzeum Svitavy - Přehlídka 2003
 
CZ
EN
DE
Městský památkový okruh
Historie praní
Oskar Schindler
Domů

Přehlídka 2003

11. října - 16.listopadu 2003

Tradiční výstava výtvarníků svitavského okresu

Ve výstavních síních Městského muzea a galerie vystavovalo rekordních 49 výtvarníků. Nejvíce - devatenáct - jich bylo ze Svitav. Z Poličky přivezlo své práce na výstavu sedm výtvarníků, čtyři z Moravské Třebové, po třech z Březové a Dětřichova, po dvou z Litomyšle, Jedlové a Koclířova, po jednom z Jevíčka, Vendolí, Hradce nad Svitavou, Rohozné a Telecího a dvě mladé malířky přijely na poradenský den a poté na vernisáž až z jižních Čech.

Ve výstavních síních bylo vystaveno 119 prací. Obrazy malované olejem či temperou, pastely, ale také vodovkami či tužkou. Plastiky ze dřeva, pálené hlíny i kamene. Ale také podmalba na skle, vitráže, intarzie a výšivky. Malíře zachycující krásu Vysočiny zde zastupoval svými obrazy Miloslav Šplíchal, Miloslav Bulva či Bohumil Brandejs. Objevily se portréty - v různém provedení, různou technikou. A autoři? Miloš Vaněk, Alois Vašíček, Václav Novák, Eva Semecká . Až fotografické zachycení skutečnosti se objevilo na obrazech Petra Biliny, naopak výseky krajiny Sylvy Horákové a Dany Schröderové jakoby vystupovaly z mlhy, jsou jemné, melancholické, spíše pocitové. Zdeněk Palán představil precizně vyřezbovanou postavu a Jarmila Lhotská jako každý rok nezklamala svými kouzelnými podmalbami na skle. Zajímavé byly určitě drobné vitráže Michaely Zelenkové a intarzie Ireny Antonínové.

Copyright © Městské muzeum a galerie ve Svitavách 2024